Projekt HISCHA se bo izvajal s pomočjo umetnosti

Projekt Hischa se bo finaciral s pomočjo prodaje umetniških del. V ta namen so naprodaj likovna dela, ki jih je Tomaž Schlegl ustvaril do leta 2020. Njegova umetniška dela opozarjajo na aktualne družbene razmere in iščejo pot k spremembi družbe na bolje.

Z nakupom umetniške slike lahko vsak posameznik ali podjetje podpre projekt Hischa in s tem aktivno sodeluje pri ohranjanju identitete prostora, oživljanju tradicionalnih postopkov gradnje in vzdrževanju značilnosti slovenske krajine.

Izkupiček od prodanih likovnih del se bo v celoti namenil za izgradnjo Hischa.

Nakup umetniških del v spletni galeriji je enostaven. Ko izberete likovno delo, ki ga želite kupiti, nam preko spletnega obrazca pod sliko posredujete sporočilo. Nakup slik je možen tudi brez DDV-ja.

Kupci umetniških del so vabljeni, da osebno prevzamejo sliko na Selah pri Kamniku. Tu se bodo pobliže seznanili s projektom in si ob druženju z arhitektom ogledali predvideno lokacijo izgradnje Hische.

Vsak kupec umetniškega dela prejme brezplačen dostop do YouTube kanala. Kupci unikatnih umetniških del pa bodo poleg dostopa do YouTube prejeli še knjigo Hischa avtorja Noaha Charneya, ki bo dokumentirala potek projekta. V kolikor se bodo strinjali, bodo podporniki projekta v knjigi tudi omenjeni.

Avtor mednarodnih uspešnic Noah Charney bo celotno dogajanje ob gradnji Hische povzel v knjigi, ki bo izšla po zaključku gradnje.

Knjiga bo vsebovala razmišljanja arhitekta, mojstrov in obrtnikov, vključno s podrobnejšimi strokovnimi pojasnili za tiste, ki načrtujejo ali gradijo svoje domove. Knjiga bo opremljena s fotografijami, načrti in skicami.

Prednaročilo knjige bo možno na naši spletni strani takoj po pričetku gradnje.